torsdag 3. november 2011

Mandelkake med gul krem

Hos oss heter denne kaken bare 'kake med gul krem', og den er alltid en slager!
Det er desverre et rykte som sier at den gule kremen er så vanskelig å få til, men det skal jeg avkrefte. Jeg gir deg tipsene som får denne kaken til å bli en suksess!

200 g. melis
4 eggehviter
200 g. malte mandler
1 ts. bakepulver

Gul krem:
4 eggeplommer
100 g. sukker
1 dl. fløte
100 g. meierismør

Skill eggeplommer og hviter. Pisk eggehviter og melis stivt. Bland mandlene og bakepulveret forsiktig i. Ikke rør hardt, da forsvinner luften ut av deigen.
Ha deigen i en rund springform ca. 26 cm. Stek ved 210 grader i 20 minutter.

Til kremen blandes eggeplommene med sukker og fløte i en kjele. Kok opp under omrøring. Når det begynner å koke i kjelen, tas den av platen. Rør litt til kokingen slutter. Sett kremen til avkjøling i kjøleskapet. Nå er det viktig å rør litt i den med jevne mellomrom slik at det ikke danner seg klumper når den stivner.
Ha smøret i en bolle i romtemperatur en stund, og rør til det blir glatt og mykrørt.

Når kremen og kjelen er helt kald tas den ut av kjøleskapet. Bland smøret i, litt om gangen. Rør kraftig til det blir en jevn krem. Slutt med en gang kremen er jevn og fin. Rører du for lenge kan kremen skille seg.

Ha kaken på et kakefat og ha over kremen!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar