fredag 12. november 2010

Lefse

Dette er oppskriften til min svigermor. Å få til like gode lefser som henne skal godt gjøres, men her er iallfall oppskriften :-)

Ca 1,2 l potetspon (Hoff potetflakes)
Ca 1,2 l lunkent vann

Ca 2 never finmalt rug
Ca 2 never hvetemel
1 ts salt

Ha potetspon og lunkent vann i mikser, la dette stå å svelle i ca 20-30 minutter. Ha i rug, hvetemel og salt i deigen og elt godt.

Deigen tømmes på bordet og knas ferdig med hvetemel. Del opp i passe emner og kjevle ut. Med takka på ca 8, stekes lefsene raskt på begge sider Bruk kost og børst av løst mel. Når de er ferdig legges de oppå hverandre i et kjøkkenhåndkle. Dette pakkes inni en plastpose.

Når lefsene er ferdig stekt, pakk klede godt rundt lefsene, og lukk plastposen. Her ligger de til de er kalde, og kan pakkes i porsjoner.

1 kommentar:

  1. Hei. Hvor mange lefser blir det av denne porsjonen? Mvh Margareth

    SvarSlett