torsdag 11. november 2010

Fyrstekake


Denne fyrstekaken er bare utrolig god!! Med skikkelig mykt og deilig nøttefyll blir denne fyrstekaken noe helt unikt :-)

Ingredienser:

Mørdeig:
200 g smør
175 g sukker
2 eggeplommer
1 stort egg (ta av litt eggehvite til pensling)
4 ss melk
375 g hvetemel
3 ts bakepulver

Fyll:
300 g mandler
300 g melis
1 ts vaniljesukker
0,5 ts bakepulver
2 eggehviter
4 ss vann 

Pensling:
litt eggehvite

Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggeplommene og egget (hold av litt eggehvite til pensling av kaken). Rør inn melken. Sikt sammen mel og bakepulver og ha i. Kna sammen deigen.

Trykk 2/3 av deigen godt ned i bunnen og litt oppover kantene i kakeformen (28 cm)

Mal mandlene. Bland med melis, vaniljesukker og bakepulver. Tilsett eggehviter og vann. Rør sammen fyllet. Fordel fyllet over deigen i kakeformen og stryk overflaten jevn. Trykk deigkanten lett nedover til samme nivå som høyden på fyllet.

Lag gittermønster med resten av deigen (se tips). Bruk ca 1 cm brede remser, gjerne skåret med bakkelsspore. Avslutt med en deigremse rundt hele kanten. Pensle deigen på overflaten med resten av eggehviten.

Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 45-50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store porsjonsstykker.

Tips:
Bruk melis på bakebordet i stedet for hvetemel når du kjevler ut remsene for å unngå at mørdeigen blir hard. Bruk en stekespade når du forsiktig løfter remsene fra bakebordet til kaken. Likevel hender det at de går i stykker. Da er det bare å lappe dem sammen på kaken. Det gir kaken bare et sjarmerende og hjemmelaget preg!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar