Noen ganger er det godt med noe nytt på bordet. Kanskje denne bloggen kan være til hjelp?
torsdag 4. november 2010
Vegabrød
Vegabrød er ikke brød, men vanvittig god kringle, kanelsnurrer, prinsessekake, ja alt ettersom hvordan du vil forme deigen! Det er uvanlig å krydre fyllet til kringle med kardemomme. Vanligvis er det kanel, men den kraftige kardemommesmaken er upåklagelig! Oppskriften er hentet fra en gammel oppskriftsbok med godt bakverk.
150 g. smør
5 dl. melk
50 g. gjær
1/2 ts. salt
1 1/4 dl. sukker
2 ts. kardemomme
ca. 1,3 liter hvetemel
Fyll:
100 g. smør
1 dl. sukker
100 g. malte mandler
2 ts. kardemomme
Smelt smøret, lunk melken og bland ingrediensene til en smidig deig. Hev til dobbel størrelse.
Mens deigen hever, lages fyllet. Mal mandlene og la smøret stå i romtemperatur til det er smøremykt. Bland sammen alt til en jevn masse.
Bak ut deigen, og del den i to. Kjevle ut hver del til et rektangel. Fordel fyllet på de to emnene, og smør jevnt utover. Rull deigen sammen på langs. Form til kringle, eller del rullen i skiver til kanelsnurrer. For prinsessekake, skjær litt bredere skiver og sett på høykant ved siden av hverandre i en kakeform.
Stek ved 250 grader i 10-15 min. eller til gyllenbrun farge.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Disse MÅTTE jeg bare prøve! Kjempegode ble de, takk for oppskriften!! :-)
SvarSlett