Noen ganger er det godt med noe nytt på bordet. Kanskje denne bloggen kan være til hjelp?
torsdag 23. juni 2011
Ovnsbakte koteletter med eple
Lyst på noe virkelig annerledes? Ja, jeg var også skeptisk da jeg leste hva som skulle tilsettes i sausen, men gosh, det smakte himmelsk!
Ingredienser
4 stk svinekoteletter
Salt
Pepper
Smør
2 ss hvetemel
1 knivsodd kajennepepper
1 dl solbærsirup
2 stk syrlig eple
3 dl terningbuljong
Fremgangsmåte
Gni kjøttet inn med salt og pepper og brun kotelettene rakst på begge sider. Ta dem opp og legg dem i et ildfast fat.
Dryss mel i stekepannen, rør godt og spe med terningbuljong og solbærsirup. Kok sausen på sterk varme i ca. 5 minutter. Smak den til med kajennepepper, evt. også mer salt.
Hell sausen ved siden av kotelettene. Skjær eplene i båter og legg dem i sausen.
Stek midt i ovnen ved 200° i 10-15 minutter.
Server kotelettene i sausen, garner med paprikastrimler og agurk.
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar