fredag 28. oktober 2011

Kanelkake (Ronnys favoritt)

800 g. hvetemel
800 g. sukker
50 g. smør (kan sløyfes)
2 ts. vaniljesukker
8 ts. kanel
4 ts. natron
1 l. kefirmelk

Glasur:
100 g. smeltet smør
500 g. melis
4 ts. vaniljesukker
2 ss. kakao
8 ss. varm sterk kaffe

Bland alt til røren i en kjøkkenmaskin. Stekes i langpanne ved 200 grader ca. 30 min.
Til glasuren blandes smeltet smør med resten til en jevn krem. Smøres over kaken.
Denne kaken er enkel å lage, den inneholder ikke egg, og den elskes av barn! Den er det første mitt barnebarn Ronny ser etter på kakebordet, så den har jeg alltid i fryseren og den er rask å tine.

Kaken er fin å fryse. Del den i tre deler og legg hver del på et stykke matpapir. Tre hver del inn i en brødpose og knyt til. Slik er det enkelt å fryse en langpanne-kake!

  

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar