mandag 3. august 2009

Tomatsuppe

Oppskriften er redigert november 2012. Dette fordi at jeg er impulsiv av meg, og plutselig så har jeg kjempelyst på pannekaker og tomatsuppe. Men det er svært sjeldent at vi har 12 tomater i kjøleskapet, slik som den forrige oppskriften forlangte. Derfor erstatter jeg forrige oppskrift med følgende oppskrift. Vær obs på at dette er en liten porsjon.

Antall porsjoner: 2

Ingredienser:
1 boks hermetiserte tomater
0,5 løk
1 hvitløksfedd
ca. 2 ss god olje
ca 2 dl grønnsaks- eller kjøttkraft (buljong)
ca 1 dl fløte
salt og pepper

Tilbehør:
Kokte egg og/eller kokte makaroni

Fremgangsmåte:
Stek løk og hvitløk til det blir mykt og blankt i litt olje. Ha i en boks med hermetiserte tomater, buljong/kraft og fløte. La det koke opp, og småkoke i 5 minutter. Kjør suppen jevn med stavmikser og smak til med salt og pepper.

Ha i makaroni eller egg hvis du ønsker det. Kan også serveres med et dryss med fersk basilikum.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar