torsdag 23. september 2010

Frokostblanding

Tusen takk til Bedre Puls som har gitt meg denne oppskriften!

Original oppskrift:
1 l havregryn
100 g hasselnøtter
100 g valnøtter
1 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
2 ts malt kanel
4 ss flytende honning

Ingunns favoritt
1 pakke havregryn
1 pose mandler
1 pakke solsikkefrø
1 pakke linfrø
Evt. 1 ss sirup hvis det ønskes litt søt smak på frokostblandingen.

Tips: Spar på pakningen fra frøene, det er greit å ha noe å ha frokostblandingen i når den er ferdig :-)

Slik gjør du
Ha nøttene i en brødpose. Knus eller rull over nøttene til de er finhakket.
Bre alt utover i en langpanne som er dekket med bakepapir. Bland godt.
Stek midt i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter.
Pass godt på müslien underveis og rør rundt minst tre ganger i løpet av steketiden, slik at blandingen blir jevnt ristet.
Avkjøl i pannen og oppbevar frokostblandingen i en beholder med tett lokk.
Server med melk eller yoghurt naturell.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar