Ingredienser
Terteskall:
1/2 dl finhakkede mandler
1/2 dl sukker
1 ss kakao
50 g kaldt smør
1 eggeplomme
2 dl hvetemel
Fyll:
2 dl kremfløte
150 g hvit sjokolade
1 egg
1 dl kesam (8%)
1 ts vaniljesukker
Trinn for trinn:
1. Rør sammen malte mandler, sukker, kakao, smør, eggeplomme og mel. La deigen hvile i kjøleskapet i 30 min
2. Sett stekeovnen på 200 grader. Form deigen til en pølse, og del den i 10 like store biter. Trykk ut deigen i smurte aluminiumsformer.
3. Stek tertene i 10 minutter. La dem avkjøles helt i kjøleskapet.
4. Visp fløten og sett den kaldt. Brekk sjokoladen i biter og la den smelte over svært svak varme. La den avkjøle seg litt.
5. Visp egget og bland det med den smeltende sjokoladen.
6. Rør et par spiseskjeer vispet krem inn i sjokoladeblandingen. Så rører du sjokoladeblandingen inn i den gjenværende kremen.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar