Noen ganger er det godt med noe nytt på bordet. Kanskje denne bloggen kan være til hjelp?
mandag 27. desember 2010
Fløtekarameller
Dette er de beste karamellene jeg noen gang har smakt! Må prøves!
100 g meierismør
1 dl sukker
1 dl sirup
1 dl fløte
1 ts vaniljesukker
Kokes på middels varme til du får den konsistensen du ønsker. For å finne ut hvilken konsistens karamellen har i kald tilstand, ta litt karamell på en teskje og dypp den i iskaldt vann. Kjenn om konsistensen er som du ønsker. Jo lengre den koker, dess hardere blir den.
Hell karamellen over i former eller stekeplate og del opp etter at den er avkjølt.
Ha litt melis på karamellen så de ikke klisser seg fast i hverandre. Hvis karamellen er veldig myk bør den oppbevares i kjøleskap.
Lykke til !
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar