Ingredienser (til 4 personer)
- 2 blomkål
- 2 fedd hvitløk
- 3 sjalottløk
- 6 dl fløte og melk (50/50)
- 1 sitron
- 2 dl kyllingkraft
- salt og cayennepepper
Slik gjør du
Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar ca 100 gram blomkålbuketter til garnityr, disse kokes møre i lettsaltet vann.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i og dekkes med fløte/melk. Ha i kraften. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.
Kjør suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til suppen er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og evt rømme eller creme fraiche.
Ha de forvellede blomkålbitene i suppeskåler og hell over suppen. Pynt med olivenolje og cayennepepper.
Å nam, det hørtes utrolig godt ut! Den må jeg prøve :-)
SvarSlett