Nå er det jo så trendy med cupcakes, så her kommer en nydelig
oppskrift! Kakene er luftige og med deilig vanilje- og sjokoladesmak. Oppskriften
gir ca 15 stk.
150 g smør
150 g sukker
2 egg
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
1,5 dl kaffefløte
1-2 ts vaniljesukker
70 g lys kokesjokolade
Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
150 g lys kokesjokolade
Til sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en kjele og ta
kjelen av platen. Ha oppdelt sjokolade i den varme fløten og la sjokoladen
smelte. Rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og sett kjelen så i
kjøleskapet til dagen etter.
Rør smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om
gangen. Bland i det tørre vekselsvis med fløten. Hakk sjokoladen og ha i.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle
med deig. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte.
Avkjøl til muffinsene er helt kalde.
Pisk sjokoladefløten tykk og luftig, og topp kakene med
en kakesprøyte. Nam-nam!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar