mandag 21. november 2011

Chocolate CupCakes


Nå er det jo så trendy med cupcakes, så her kommer en nydelig oppskrift! Kakene er luftige og med deilig vanilje- og sjokoladesmak. Oppskriften gir ca 15 stk.

150 g smør
150 g sukker
2 egg
2 ts bakepulver
250 g hvetemel
1,5 dl kaffefløte
1-2 ts vaniljesukker
70 g lys kokesjokolade

Sjokoladekrem:
3 dl kremfløte
150 g lys kokesjokolade

Til sjokoladekremen: Kok opp kremfløten i en kjele og ta kjelen av platen. Ha oppdelt sjokolade i den varme fløten og la sjokoladen smelte. Rør blandingen jevn. Avkjøl til romtemperatur og sett kjelen så i kjøleskapet til dagen etter.

Rør smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland i det tørre vekselsvis med fløten. Hakk sjokoladen og ha i.
Fyll muffinsformer 2/3 fulle med deig. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 15-20 min, til de er gjennomstekte. Avkjøl til muffinsene er helt kalde.

Pisk sjokoladefløten tykk og luftig, og topp kakene med en kakesprøyte. Nam-nam!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar