Isen smaker av kaffe og likør, men kan også lages uten alkohol. Den inneholder ikke nøtter, men lages enkelt med makronfyll fra Freia i bunnen og den blir myk og marsipanaktig!
Bunn:
3 pk makronfyll (à 200 g.)
6 eggehviter
Iskrem:
4 eggeplommer
2,5 dl. sukker
2 bokser kremfløte
2 ts. espressopulver
2 ss konjakk eller likør
1/2 stor plate stratos
Pisk eggehvitene stive og vend i makronfyllet. Fyll deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180° C i ca. 30-45 min. (sjekk med en kakenål at kaken er helt gjennomstekt). Avkjøl kaken.
Legg kaken på et fat. Vask ringen til formen og fest rundt kaken.
Pisk eggeplommer og sukker lyst og luftig. Pisk kremfløten til bløt krem i en annen bolle. Bland godt. Løs espressopulveret opp i bittelitt varmt vann, og ha i blandingen. Smak til med konjakk eller Baileys. Jeg brukte Dooleys kremlikør, og det ble bare kjeeeempegodt!
Hakk stratosen og bland i.
Hell iskremblandingen over mandelmakronbunnen. Sett i fryseren.
Lykke til!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar