torsdag 1. mars 2012

Oreo-drøm

Bunn:
250 g. oreokjeks
150 g. smør

Fyll:
400 g. kremost
3 dl. kremfløte
110 g. sukker
1 ts. vaniljeessens
2 plater gelatin
200 g. hvit sjokolade
100 g. oreokjeks

Knus oreokjeksene til bunnen til smuler. Tilsett smeltet smør og bland. Sett ringen på en rund form (24 cm) direkte på et kakefat. Press kjeksmassen ut i bunnen. Sett fatet i kjøleskapet.

Pisk kremost, 2,5 dl av kremfløten, sukker og vaniljeessens sammen til en klumpfri masse (bruk håndmixer). Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 10 min. Kok opp resten av kremfløten (0,5 dl) i en liten kjele. Ta kjelen av platen. Klem vannet ut av gelatinplatene og løs opp i den varme fløten. Ha så i opphakket hvit sjokolade. Rør til sjokoladen også har smeltet. Bland dette så i kremostfyllet. Grovhakk resten av oreokjeksene og vend inn i blandingen.

Ha dette over kjeksbunnen i formen. La kaken stå i kjøleskapet over natten.
Pynt gjerne kaken med smeltet sjokolade "ringlet" over!

Oppskriften er hentet fra: www.detsoteliv.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar