mandag 9. januar 2012

Nøttekake med sjokoladekrem

Dette er en snadderkake! Seig og nesten marsipanaktig inni. Uhmm.. dette er en kake man spiser store munnfuller av! Likøren i kaffekremen setter en ekstra spiss på smaksopplevelsen, og er man litt raus dynkes kaken litt med likøren også! Men likøren kan droppes for de som ønsker en alkoholfri kake.

3 egg
4,5 dl sukker
75 g. smeltet smør
185 g. hvetemel
1 ts. bakepulver
150 g. malte hasselnøtter

Krem:
50 g. smør
50 g. melis
1/2 plate kokesjokolade
1 ss kaffe
1 ss kakao
litt kaffelikør

Pisk eggedosis av egg og sukker. Tilsett smeltet smør og så det øvrige.
Stekes i liten langpanne (20 x 30 cm) ved 180 grader ca. 20-25 min.
Oppskriften kan dobles, da passer den til en stor langpanne.

Til kremen røres mykrørt smør sammen med melis til det blir luftig, og det øvrige tilsettes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar