torsdag 17. januar 2013

Blåbærmuffins med kremostglasur

Jeg skulle til Hovden for å feire 30-årsdagen til en venninne, og i den forbindelse hadde jeg lyst til å ha med noe ekstra godt i bagasjen. Denne venninnen er ikke helt som andre vanlige folk, hun er veldig kresen matveien. Jeg visste hun likte muffins, men jeg ante ikke om hun likte blåbær eller ostekrem. Derfor var jeg  spent på om maten falt i smak, og det gjorde det! Kakefatet var tomt i løpet av kvelden, og bursdagsbarnet forsynte seg flere ganger :-) Nydelige muffins!

Selvfølgelig er oppskriften tatt fra detsoteliv.no :-)

150 g smør
2 dl sukker
2 egg
1 ts vaniljeessens
0,5 dl matfløte
2 ts bakepulver
3 dl hvetemel
2 dl blåbær

Glasur:
80 g kremost naturell
60 g mykt smør
4,5 dl melis

Fremgangsmåte:
Pisk mykt smør og sukker. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i vaniljeessens og matfløte. Sikt deretter mel og bakepulver og bland det hele til en jevn deig. Vend til slutt i blåbærene.

Fordel deigen i muffinsformer så de blir ca 2/3 fulle. Stek muffinsene midt i ovnen ved 200 grader i 15 minutter. Avkjøl helt. Tips: bruker du vanlige papir-muffinsformer bør du ha muffinsbrett så du er sikker på at muffinsene holder fasongen under stekingen.

Pisk sammen romtemperert kremost og mykt smør til kremostglasuren. Pisk inn melis. Fordel kremen vakkert på muffinsene og pynt med kakestrøssel.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar