onsdag 23. januar 2013

Eltefri pizza

Et av "problemene" med hjemmelaget pizza, er at alle lager "sin egen" pizza. Det blir rett og slett litt vanskelig å lage en pizza som er annerledes. Men man må jo forsøke å lage noe annet, ikke alltid er resultatet bra, men noen ganger blir det full score!
Jeg har blitt en stor fan av trinesmatblogg.no. Hun har utrolig mye god mat der, og det finnes ikke en oppskrift jeg har forsøkt som ikke har blitt vellykket. Derfor satt jeg i gang etter oppskrifen på hennes eltefrie pizza!
Jeg har redigert oppskriften littegrann, men grunnoppskriften er tatt herfra.

Oppskrift til 1 pizza som passer til en person

Pizzabunn
250 g siktet hvetemel
Ca 1 ml tørrgjær
Ca 0,5 ts salt
Ca 1,75 dl kaldt vann

Bland alt raskt sammen kvelden før. La deigen stå i en bolle med lokk på kjøkkenbenken 12-18 timer. Dagen etter elter du brødet etter denne metoden (fra nok en fantastisk matblogg: matpaabordet.no). La deigen heve i omtrent en time. Bak ut pizzaen etter denne metoden, raskt og enkelt :-)

Pizzasaus
Ca 1 dl creme fraiche
Ca 0,5 rød chili (ta vekk frøene om du ikke ønsker det alt for sterkt)
1 liten hvitløkbåt
0,5 ss god olivenolje
Smak til med salt og pepper, basilikum og/eller oregano.

Bland sammen pizzasausen og la den stå i et par timer før den smøres på pizzaen.

Pizzafyll
For eksempel... Cherrytomater, løk, champignon, paprika og selvfølgelig ost.
Ikke noe kjøtt? JOOOO, bare vent til pizzaen er ferdigstekt, så legger du over masse parmesanskinke. Nam, nam!

Steking
Sett stekeplaten i ovnen og sett på ovnen på den høyeste temperaturen ovnen går på (ca 275-300 grader). Når ovnen har nådd temperaturen du vil ha tar du ut stekebrettet, drar bakepapiret med pizzaen på over på det varme stekebrettet, og setter det tilbake til steking i ovnen. Pizzaen skal stekes i 8-10 minutter, alt etter hvor sterk varme du har på. Det er nok lurt å følge med underveis.

Ha på parmesanskinke og gjerne ruccolasalat. Dryss over litt god olje (jeg brukte chili-olje), og server.

Dette blir like godt som på en italiensk restaurant!!

1 kommentar:

  1. Hei!

    Jeg jobber for nettstedet Alleoppskrifter.no der brukerne kan søke gjennom titusener av oppskrifter fra norske mat nettsteder og blogger.

    Jeg la merke til at du har et stort antall smakfulle oppskrifter i bloggen din og jeg vil gjerne foreslå deg til å ta en titt på vår Matbloggtoppen her: http://www.alleoppskrifter.no/matbloggtoppen

    Hvis du ønsker å legge din blogg til listen og få resept indeksert på Alleoppskrifter.no, er alt du trenger å gjøre å følge instruksjonene her: http://www.alleoppskrifter.no/ga-med-i-matbloggtoppen

    Vårt konsept er allerede live i de andre Skandinaviske landene, samt i Sør- og Sentral-Europa, og vi leverer tusenvis av besøkende til mat bloggerne daglig. Noen av de beste mat bloggerne får 10.000 + besøkende fra oss på en ukentlig basis.

    Forhåpentligvis vil din egen blogg også være opp i toppen!


    Varme hilsen,
    Christina
    http://www.alleoppskrifter.no/

    SvarSlett