Jeg har lovet damene at jeg skal bake kake til treffet. Det har jeg gjort i dag. Kaken jeg har bakt er en som jeg bakte for første gang for et års tid siden, og den har blitt repetert flere ganger siden den tid. Jeg bakte den blant annet til dåpsfesten til tvillingene - og kaken viser seg å alltid bli en slager.
Jeg er ingen fan av copy-paste i bloggverdenen, jeg er derimot stor fan av å linke til andre blogger. Men for det om oppskriften ikke er min - så vil det absolutt ikke si at det ikke er verdt å blogge om. For dette er en helt fantastisk god kake fra www.detsoteliv.no. Oppskriften på Sarah Bernhardt i langpanne finner du her.
Kaken består av mandelbunn (jeg elsker mandler!), en deilig smørkrem (jeg elsker smørkrem!), og det hele toppes med et lag sjokolade (jeg elsker sjokolade!). Denne kaken MÅ jo bare bli god!
Når smørkremen var smurt på satte jeg hele langpannen i frysen og lot den stå der en time. Da var det en smal sak å ha på den varme sjokoladen uten at fyllet smeltet sammen og blandet seg. I oppskriften står det "kokesjokolade". Jeg synes kaken blir best med en litt mild sjokolade, for eksempel lys kokesjokolade.
Ungene fikk smake kantene - og det var et mas uten like: "kan jeg få mer kake?" da tallerknene var tomme. Det tar jeg som et godt tegn ;-)
Servert på kjøkkenservise, nok en gang fra min mor, nok en gang godt over 20 år gammelt, velplassert på en nydelig serviett som er brodert og sydd av min mormor, har jeg forsøkt å presentere et delikat bilde av kaken. Jeg kan herved konstatere at det å ta gode bilder av mat IKKE er lett.
Men det er gøy med utfordringer - og "hvis man bare vil så får man det nok til", og så videre !
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar