I den siste utgaven som ble utgitt, fant jeg en oppskrift på hjemmelaget nutella. Jeg ELSKER nugatti, såpass at noen kalte meg for Nuggi når jeg var ei lita jente. Jeg vet at nutella ikke er det samme som nugatti, men glad som jeg er i hjemmelaget mat, likte jeg tanken på å lage et eget sjokoladepålegg. Og ikke minst var jeg sikker på at dette var en mye sunnere variant enn nugatti etter at jeg leste listen over ingrediensene.
Først skulle hasselnøttene ristes lett i ovnen. Da er det bare å gni skallet på nøttene for å få det til å gå av. Her er Olivia godt i gang med oppgaven.
Det viser seg at Olivia ikke bare er en flink kjøkkenassistent, men også en ganske nøye sådan. Nøtter som jeg godkjente som "uten skall", plukket hun opp igjen og gnidde vekk hver eneste flekk.
Jeg elsker fremdeles nugatti - og dette pålegget kan ikke måle seg med favoritten. Men som nøttepålegg var det helt fantastisk. Men aller best: ungene ELSKET DET! Til frokost i dag sa Olivia "Pappa, jeg vil ha sjokolade på brødskiven". "Ok", sa han, og hentet en boks med nugatti. "Nei, jeg vil ha sånn annen sjokolade". Jeg gikk for å hente glasset med hjemmelaget nutella, og da nikket vesla fornøyd og satte i gang med å smøre brødskiven sin!
Jeg kan dessverre ikke dele en nøyaktig oppskrift på pålegget, fordi jeg ikke synes det er greit å bruke copy-paste fra andre blogger, internett eller fra blader/aviser. Men jeg kan absolutt anbefale alle å røske med seg en utgave av bladet Bake når dere ser det i hyllene på butikken! :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar