søndag 27. oktober 2019

Tomatsuppe i Crock pot

Jeg hadde en periode for en stund siden, der jeg var over gjennomsnittet interessert i matlaging. Først var det kakebakst som gjaldt, men da jeg fant ut de negative konsekvensene med å lage masse gode kaker, fant jeg ut at jeg måtte flytte interessen over på litt mer nyttige felt. Det ble middag. Det er så artig når man flyter over av begeistring for et emne, og finner ut at man har MASSE å lære. Jeg surfet i timevis for å tilegne meg ny kunnskap.

I denne matglade perioden fant jeg ut at jeg skulle kjøpe meg en Crock pot, på norsk også kjent som saktekoker. Denne er særdeles enkel i bruk: hiv i litt mat og la gryta gjøre resten av arbeidet.
Som seg hør og bør, så vil en saktekoker koke maten langsomt. Eller sakte, om du vil. Det kan gjerne ta opp til 8 timer før maten er ferdig. I en travel hverdag er det ikke så dumt å gjøre middagen ferdig på kvelden, sette gryta på "low" like før man drar på jobb, så er middagen ferdig når du kommer hjem fra jobb.

Nå har jeg hatt min crock pot i en god stund, og den har blitt brukt en del. Mannen min koker grøt i den, og for første gang klarer han å koke grøt uten å svi den i bunnen ;-) Jeg elsker å koke kjøttsupper/lapskaus i ulike varianter, og jeg har laget en del supper i den.


Blir den mye brukt? Egentlig ikke. Men nok til at det var verdt den 1000-lappen jeg betalte.
En gjenganger  hjemme hos oss er hjemmelaget tomatsuppe, og denne fungerer helt supert i en saktekoker.

Slik gjør du det..

2 pk med hermetiserte tomater
1 boks tomatbønner
2 hvitløksfedd, grovhakket
1/2 gul løk, hakket i biter
1 gulrot, hakket i biter
1 ss tomatpuré
1 buljongterning av ønsket smak
5 dl vann
Litt passende krydder (salt, pepper, chili, og en dæsj med sukker er mine favoritter i tomatsuppe).

Ha alle ingrediensene i gryta kvelden før. Ta den innerste delen av gryta ut av crock poten og sett den i kjøleskapet med lokk på. Før du drar på jobb neste dag setter du gryta tilbake i crock poten og setter temperaturen på low. Omtrent 8 timer senere, når du kommer hjem, har alt fått kokt seg godt sammen. Kjør suppa glatt med en stavmikser og smak til med krydder.

Kok gjerne litt egg og makaroni ved siden av, skjær gjerne et par loffskiver med smør. Og har du lyst på noe ekstra godt, så er ovnsstekte kikerter veldig godt til suppa (de er gode til enhver suppe, faktisk)!

Da får du deg et sunt og godt måltid som metter mye bedre enn en kjedelig Toro-suppe.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar