søndag 17. oktober 2010

Chorizo- og feta focaccia

Takk til matprat.no som alltid er en inspirasjon når jeg skal lage noe godt! Oppskriften er tatt herfra.

Nydelig brød som nesten er en rett i seg selv. Passer godt som tilbehør til grillmat, spekemat eller pasta.
Ingredienser
50 g gjær
5 dl vann
1 ss sukker
2 ts salt
½ dl olivenolje
12 dl hvetemel
100 g chorizopølse
100 g fetaost
1 ts salt , gjerne flaksalt

Slik gjør du:
1. Løs opp gjæren i lunkent vann. Tilsett sukker, salt, olje og mel. Elt deigen godt sammen. Den skal være løs. Sett deigen til heving på et lunt sted til den har fått dobbel størrelse.

2. Smør en langpanne med olje eller bruk bakepapir. Hell deigen utover og trykk den jevnt utover. La deigen heve i ca. 30-40 minutter.

3. Dryss over chorizo i skiver og fetaost i biter. Dryss over litt grovt salt eller flaksalt til slutt.

4. Stek brødet på 200 grader midt i ovnen i ca. 25 minutter. Avkjøl og del i biter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar