torsdag 22. september 2011

Seige, supergode brownies

200 g. mørk sjokolade
1 dl fløte
50 g. smør
2 1/2 dl sukker
3 egg
1/2 ts. salt
2 dl hvetemel
1 ss. vaniljesukker
2 dl hakkede valnøtter

Sjokoladekrem:
50 g. smør
50 g. melis
1/2 plate kokesjokolade
ca. 1 ss kaffe
ca 1 ss kakaopulver

Varm smør og fløte i en kjele. Fjern kjelen fra varmen. Ha i sjokoladen og la den smelte. Det er lurt å hakke sjokoladen før den has i, så smelter den fortere og blandingen blir jevn og smidig. Jeg pleier å brette ut sjokoladepapiret og hakke med en kniv - tett i tett den ene veien, og så den andre. Lettvint og uten søl!
La sjokoladen først ligge en stund i kjelen, og løft så kjelen og skyll væsken over sjokoladen noen ganger før du begynner å røre i den. Da unngår du klumper.
Rør i sukker, sammenvispet egg, og så det tørre.

Ha røren i en liten papirkledd langpanne 20 x 30 cm og stek ved 175 grader i ca 25 minutter på midterste rille.
En langpanne i denne størrelsen er veldig praktisk og passer til mange oppskrifter. Et bakepapir-ark passer akkurat oppi og opp langs kantene. Da slipper man søl og oppvask, og riper i formen når man ellers må skjære løs kaken for å få den ut. Jeg bruker denne løsningen for brød også, 3 brød på tvers i formen. Lett å vippe ut med bakepapiret som stikker ut over kanten, og ingen brødformer som må vaskes!

Avkjøl kaken i formen. Ta tak i papiret og trekk kaken forsiktig fra formen og over på benken.

Rør mykrørt smør og melis sammen og tilsett kakao. Ha litt kaffe i en liten kjele og varm opp. Ha i hakket sjokolade og la kaffen skylle over noen ganger til den smelter. Rør forsiktig i skjokolademassen og bland den i smørkremen.

Skjær kaken i to på tvers, og så hver del i 6 biter. Del hver bit på skrå til 2 snipper. Nam, dette er snadder!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar