tirsdag 29. mai 2012

Hjemmelaget is


Øivind var så heldig å få ismaskin til bursdagen, og den måtte prøves!
Det ble knallsuksess, og smakte bare supert! Hjemmelaget soft-is kommer til å bli en vane hos oss!

Ismaskinen består av to skåler med en slags væske inni som skal settes i frysen på forhånd, og skal være helt dypfryst når isen skal lages. I tillegg er det en topp med visp og motordel som settes på når ismassen er plassert i skålen. Så startes maskinen og vispen rører ismassen sakte rundt i 15 minutter. Deretter skal isen stå noen minutter i skålen for å bli enda hardere før det er klart for å spise.

Oppskriften:
(nok til to skåler)
Vaniljeis:
½ dl fløte
4 eggeplommer
70 g. sukker
1 ts. vaniljesukker
en god sprut med Freia karamelltopping

Fløten piskes med vaniljesukker, og egg og sukker piskes i en annen bolle. Bland massen godt og tilsett karamelltopping etter smak.
Hell ismassen i to skåler (OBH Nordica Ice cream maker). Visp hver skål i 15 minutter. La motoren få hvile 5 minutter før andre skål vispes. Den blir enda kaldere hvis den står noen minutter før spising.

Husk å bruke plastbestikk i skålene så det ikke blir riper!

1 kommentar:

  1. Spennende! :-) Gleder meg til å smake neste gang vi er på besøk!

    SvarSlett