tirsdag 8. november 2011

Blomkålsuppe

Takk til nrk.no/mat og Andreas Myhrvold for inspirasjon til mange gode matretter! Her kommer en kjempegod oppskrift på blomkålsuppe!

Ingredienser (til 4 personer)



  • blomkål
  • fedd hvitløk
  • sjalottløk
  • dl fløte og melk (50/50)
  • sitron
  • dl kyllingkraft
  • salt og cayennepepper


Slik gjør du


Rens blomkålen og kutt den i biter. Spar ca 100 gram blomkålbuketter til garnityr, disse kokes møre i lettsaltet vann.
Finhakk hvitløk og sjalottløk. Fres løken i olje i en gryte. Resten av blomkålen has i og dekkes med fløte/melk. Ha i kraften. Kok på middels varme til blomkålbitene er møre.
Kjør suppen med en stavmikser eller i en kjøkkenmaskin til suppen er helt glatt. Smak til med salt, cayennepepper, sitronsaft og evt rømme eller creme fraiche.
Ha de forvellede blomkålbitene i suppeskåler og hell over suppen. Pynt med olivenolje og cayennepepper.

1 kommentar:

  1. Å nam, det hørtes utrolig godt ut! Den må jeg prøve :-)

    SvarSlett